תבשיל גרגרי חומוס ודלעת של אתי
תבשיל גרגרי חומוס ודלעת של אתי
רכיבים:
2 כוסות חומוס שהושרה ובושל מראש (אפשר גם סנפרוסט)
בצל קצוץ
2 עגבניות מגורדות
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
רסק עגבניות - ככף.
תבלינים:
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים רצועות בצל עד שהופך שקוף מוסיפים 2 עגבניות מגורדות ממשיכים לטגן מוסיפים כף רסק+ כף פפריקה אדומה מסדרים את החומוס שהושרה במים( אני השתמשתי בחומוס שכבר בושל חלקית) מעליו קוביות דלעת( לא קטנות) מכסים עד חצי הגובה במים, כאשר רותח מעבירים לאש נמוכה מאוד ו״שוכחים״ על הגז
לה ר ב ה זמן. לפני שכל הנוזלים מתאדים מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור. אני הוספתי גם פטריות שמפניון.
לא מערבבים כלל כדי שלא תתפורר הדלעת.
מתכון ממש טעים, אני הכנתי ללא הפטריות ועם תוספת כמון ויצא מעלףףףף.
איך נתייחס?
כל הסיר מכיל 2 כוסות חומוס שבושל מראש = 3 מנות חלבון, כמובן שאפשר לשנות את הכמויות.
כל 2/3 כוס חומוס מבושל זו מנת חלבון, הדלעת ירק שאפשר חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחה.
לקטניות ערך גליקמי נמוך ומומלץ מאוד לשלב בתפריט. (תוספת של אורז/קוסקוס ויש לכם ארוחה טעימה ומקדמת! )
